GOOD TO KNOW

We proberen te leven en te werken volgens de permacultuur principes* en inspireren anderen graag deze principes zelf te gaan toepassen. Tijdens je verblijf hier kun je daarmee al vast oefenen!

*de hieronder schuingedukte teksten zijn voorbeelden van een aantal permacultuur principes.

Zorg voor de natuur

We streven ernaar om een ‘zero waste’ kampeerterrein te worden. We vragen je daarom zorg te dragen voor je eigen afval en dit zo minimaal mogelijk te houden. We helpen je daarmee graag! Oogst je eigen groente en fruit in onze moestuin, geniet van onze zelfgemaakte ontbijtjes, zuurdesem broden, cakes en healthy snacks. Of koop bij ons je gewenste hoeveelheid pasta, rijst, meel, ontbijtgranen, zaden, pitten, noten en peulvruchten in een herbruikbare pot. Alles biologisch en verpakkingsvrij. Er is een centrale vuurplek waar met een rooster waarop gegrild kan worden. Wegwerp BBQ’s zijn niet toegestaan.

Afval is voedsel; – Onze varkens en kippen zijn heel blij met je restjes voedsel en schillen, gooi ze in de daarvoor bestemde emmer – Onze fruitbomen zijn heel blij met de compost uit onze compost toiletten, verkies deze boven de normale waterverspillende toiletten – Afgevallen takjes mag je gebruiken voor je kampvuur, maar alleen op de door ons daarvoor aangewezen vuurplek

Hergebruik van middelen; wij filteren grijswater op eigen terrein. Mede daarom zijn alleen biologisch afbreekbare douche/was/schoonmaak middelen toegestaan

Opvangen van energie; in het kampeerbos is minimale verlichting, de paden worden soms verlicht met zonnecel lampjes. Neem dus je eigen (zon)oplaadbare zaklamp mee.

Om het al bestaande bos zo min mogelijk te belasten bij de aanleg van de kampeerfaciliteiten is er alleen stromend (drink)water en elektriciteit op één centrale plek. Hier staat ook een gezamenlijke koel-vriescombinatie en is het mogelijk apparaten op te laden.

Zorg voor de mens

Om de rust en veiligheid van de gasten te bevorderen worden auto’s geparkeerd op het parkeerterrein aan het begin van het bos. Voor het vervoer van je spullen kun je één van onze kruiwagens gebruiken.

Kinderen zijn zeker welkom, maar omdat de meeste gasten hier komen genieten van rust, hebben we ervoor gekozen geen speeltoestellen neer te zetten. Wel is er een plek gecreëerd om te (voet)ballen, is er een huisje met een keukentje waar ze hun eigen heksensoepjes en klei broodjes kunnen koken en bakken en ze zijn aan het begin en eind van de dag welkom mee te helpen met het verzorgen van de boerderijdieren. Ook mag je als gast gebruik maken van onze vuurplek en kun je samen met je kind broodjes aan een stok bakken.

Het is nog niet wijdverspreid dat wifi vele schadelijke gevolgen kan hebben, maar wij geloven zeker dat deze er zijn. Ons terrein proberen we stralingsarm te houden, er is daarom ook geen wifi, wel heb je voldoende bereik met telefoon. Maar de vliegtuigmodus is ook een verademing!

Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid, maar voor het welzijn van de mensen om je heen, mag er op het terrein niet gerookt worden.

We zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien, maar we zijn ook nog nooit zo gestressed geweest. We nodigen je uit weer even ‘back to basic‘ te gaan. Pluk je eigen groente, bereid je eigen eten in onze buitenkeuken en was je eigen vaat onder het genot van een praatje. Zie het ontbreken van een vaatwasser (ook inde vakantiewoning) daarom niet als gemis, maar genot!

Eerlijk delen

Vaak hoor je hier niet meer dan het fluiten van de vogels en het ruisen van de wind, probeer je eigen geluid te limiteren zodat iedereen kan genieten van deze stilte. Sowieso geldt er tussen 22:00 en 8:00 fluisterstilte

Overal om je heen vind je eetbare soorten, geniet ervan en laat ook de mensen na jou hiervan genieten.

Wij doen ons best het bos, het sanitair en de huur tenten en caravans schoon en mooi te houden, hopelijk help je ons daarbij!