BAKERY

Tarwe bruin€ 4,75
Tarwe Volkoren€ 4,95
Spelt bruin€ 5,95
Rogge/kummel€ 4,75
Tarwe noot-rozijn€ 5,50

Zuurdesem brood bak workshops

Na een aantal jaren voor onszelf, onze gasten en een aantal vaste afnemers te hebben gebakken, was het tijd om onze ervaringen met het bakken van de lekkerste zuurdesembroden te delen!

Je gaat met onze zuurdesemfanaat Jeroen in onze eigen micro bakkerij aan de slag om twee broden te bakken. Alles komt aan bod, van desem maken tot deeg bereiden tot bakken. De praktijk wisselen we af met ondersteunende theorie. Geen taaie ko(r)st, maar luchtige (goed ontwikkelde) theorie en tips die je op weg helpen met het bakken van de lekkerste en mooiste broden. Alles puur natuur, lokaal en met liefde verzorgd!

  • Zuurdesemstarter maken/onderhouden
  • Een deeg mengen
  • Autolyse en toeren van het deeg
  • Warme en koude rijs
  • Verdelen, opbollen en vormen van het deeg
  • Bakken van de broden

Door het lange rijsproces bieden we de workshop aan over twee dagdelen.  

Het graan dat wij gebruiken wordt op Walcheren geteeld en op de windmolen in Koudekerke  tot meel gemalen. 100% lokaal!

Als je na een een avond deeg bereiden geen zin hebt om naar huis te gaan, neem dan je tent of camper mee en overnacht op een kampeerplek in ons voedselbos!

Het geheim van een goed zuurdesembrood zit hem niet in het recept, maar in je vermogen om gemaakte fouten te herkennen en ervan te leren!