Bij de Oest Bakery kun je terecht voor (h)eerlijk zuurdesem brood. Ons zuurdesembrood is een lokaal product waarvan de gehele productieketen plaatsvindt op Walcheren. De granen die wij gebruiken (tarwe, spelt en rogge) worden door Rene Poppe in Meliskerke geteeld op akkers waar niet wordt geploegd en geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Na de oogst worden de granen op Pelmolen de Lelie in Koudekerke door Jasper Corbijn op Zeeuwse windkracht gemalen tot meel en daarna gebuild (gezeefd) tot bloem. Wekelijks haalt Jeroen nieuwe voorraad bloem en meel bij de molen om er in de bakkerij in Ritthem broden van te bakken die weer lokaal worden verkocht. Wij produceren eerlijke en lokale zuurdesembroden die met liefde worden gemaakt met enkel water, meel en zout.
Er wordt op vrijdag en zaterdag vers gebakken. Om verspilling te voorkomen bakken we alleen op bestelling. Vanwege het lange rijsproces graag 2 dagen van te voren bestellen. App of bel naar Jeroen; 06-1976 2306
Tarwe bruin | € 4,75 |
Tarwe Volkoren | € 4,95 |
Spelt bruin | € 5,95 |
Rogge/kummel | € 4,75 |
Tarwe noot-rozijn | € 5,50 |
Zuurdesem brood bak workshop
Na een aantal jaren voor onszelf, onze gasten en een aantal vaste afnemers te hebben gebakken, was het tijd om onze ervaringen met het bakken van de lekkerste zuurdesembroden te delen! In Mei 2023 zijn we gestart met het aanbieden van workshops en de vraag is nog steeds groot, dus na een winterstop hervatten we de workshops weer in maart van dit jaar.
Je gaat met onze zuurdesemfanaat Jeroen in onze eigen micro bakkerij aan de slag om twee broden te bakken. Alles komt aan bod, van desem maken tot deeg bereiden tot bakken. De praktijk wisselen we af met ondersteunende theorie. Geen taaie ko(r)st, maar luchtige (goed ontwikkelde) theorie en tips die je op weg helpen met het bakken van de lekkerste en mooiste broden. Alles puur natuur, lokaal en met liefde verzorgd!
Door het lange rijsproces bieden we de workshop aan over twee dagdelen.
Data voor 2025
- zaterdag 28 en zondag 29 juni (VOL)
- dinsdag 15 en woensdag 16 juli (VOL)
- zaterdag 16 en zondag 17 aug (VOL)
- zaterdag 30 en zondag 31 aug (VOL)
- zaterdag 20 en zondag 21 sep (VOL)
De tijden zijn op dag 1 van 18:00-21:30 uur en op dag 2 van 9:00-12:00 uur.
Kosten: 72,50 p.p.
Maximaal 6 personen per workshop.
Om aan te melden mag je een e-mail sturen naar; info@oestfarmandstay.nl
Binnenkort worden nieuwe workshops gepland. Deze zitten vrijwel direct vol. Wil je graag deelnemen en als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe data, laat het dan alvast weten per email.
Het graan dat wij gebruiken wordt op Walcheren geteeld en op de windmolen in Koudekerke tot meel gemalen. 100% lokaal!
Als je na een een avond deeg bereiden geen zin hebt om naar huis te gaan, neem dan je tent of camper mee en overnacht op een kampeerplek in ons voedselbos!
Het geheim van een goed zuurdesembrood zit hem niet in het recept, maar in je vermogen om gemaakte fouten te herkennen en ervan te leren!





