Bij Oest Bakery kun je terecht voor (h)eerlijk zuurdesem brood. Ons zuurdesembrood is een lokaal product waarvan de gehele productieketen plaatsvindt op Walcheren. De granen die wij gebruiken (tarwe, spelt en rogge) worden door Rene Poppe in Meliskerke geteeld op akkers waar niet wordt geploegd en geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Na de oogst worden de granen op Pelmolen de Lelie in Koudekerke door Jasper Corbijn op Zeeuwse windkracht gemalen tot meel en daarna gebuild (gezeefd) tot bloem. Wekelijks haalt Jeroen nieuwe voorraad bloem en meel bij de molen om er in de bakkerij in Ritthem broden van te bakken die weer lokaal worden verkocht. Wij produceren eerlijke en lokale zuurdesembroden die met liefde worden gemaakt met enkel water, meel en zout.
Er wordt op vrijdag en zaterdag vers gebakken. Om verspilling te voorkomen bakken we alleen op bestelling. Vanwege het lange rijsproces graag 2 dagen van te voren bestellen. App of bel naar Jeroen; 06-1976 2306
| Tarwe bruin | € 4,75 |
| Tarwe Volkoren | € 4,95 |
| Spelt bruin | € 5,95 |
| Rogge/kummel | € 4,75 |
| Tarwe noot-rozijn | € 5,50 |
Zuurdesem brood bak workshops
Na een aantal jaren voor onszelf, onze gasten en een aantal vaste afnemers te hebben gebakken, was het tijd om onze ervaringen met het bakken van de lekkerste zuurdesembroden te delen!
Naast de uitgebreide tweedaagse workshop starten we vanaf 2026 ook met een eendaagse workshop.
Je gaat met onze zuurdesemfanaat Jeroen in onze eigen micro bakkerij aan de slag om twee broden te bakken. Alles komt aan bod, van desem maken tot deeg bereiden tot bakken. De praktijk wisselen we af met ondersteunende theorie. Geen taaie ko(r)st, maar luchtige (goed ontwikkelde) theorie en tips die je op weg helpen met het bakken van de lekkerste en mooiste broden. Alles puur natuur, lokaal en met liefde verzorgd!
Tweedaagse workshop
De volgende onderwerpen komen uitvoerig aan bod:
- Zuurdesemstarter maken/onderhouden
- Een deeg mengen
- Autolyse en toeren van het deeg
- Warme en koude rijs
- Verdelen, opbollen en vormen van het deeg
- Bakken van de broden
De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. Houd er rekening mee dat we tijdens deze workshop alle praktijkstappen en behoorlijk veel theorie zullen behandelen. Deze workshop is dan ook vooral voor mensen die thuis met het bakken van zuurdesembrood aan de slag willen gaan.
Door het lange rijsproces bieden we de workshop aan over twee dagdelen.
Data voor 2026
- zaterdag 21 en zondag 22 maart
- zaterdag 25 en zondag 26 april
- woensdag 13 en donderdag 14 mei (Hemelvaart)
- zaterdag 6 en zondag 7 juni
- zaterdag 11 en zondag 12 juli
- zaterdag 5 en zondag 6 september
De tijden zijn op dag 1 van 18:00-21:30 uur en op dag 2 van 9:00-12:00 uur.
Kosten: 78 p.p.
Maximaal 8 personen per workshop.
Om aan te melden stuur je een e-mail naar; info@oestfarmandstay.nl
Eendaagse broodbak workshop
Naast de uitgebreide twee daagse workshop zullen we komend seizoen ook een aantal eendaagse workshops aanbieden. De eendaagse workshop is voornamelijk gericht op de praktijk van het zuurdesembrood bakken. Dit zal worden ondersteund door de basis theorie. Deze workshop is voornamelijk bedoeld voor geïnteresseerden die geen of weinig ervaring hebben met zuurdesembrood bakken of mensen die gewoon een keer twee broden willen bakken als ervaring, maar niet per se alle ins en outs willen weten of niet per se zelf willen gaan bakken.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Zuurdesemstarter
- Verdelen, opbollen en vormen van deeg
- Bakken van de broden
Data in 2026
- Woensdag 15 april
- Maandag 25 mei (2e Pinksterdag)
- Woensdag 29 juli
- Woensdag 19 aug
De tijden voor de eendaagseworkshops zijn van 9:00-13:00 uur
Kosten; €57,50
Maximaal 8 personen per workshop.
Om aan te melden stuur je een e-mail naar; info@oestfarmandstay.nl
Het graan dat wij gebruiken wordt op Walcheren geteeld en op de windmolen in Koudekerke tot meel gemalen. 100% lokaal!
Als je na een een avond deeg bereiden geen zin hebt om naar huis te gaan, neem dan je tent of camper mee en overnacht op een kampeerplek in ons voedselbos!
Het geheim van een goed zuurdesembrood zit hem niet in het recept, maar in je vermogen om gemaakte fouten te herkennen en ervan te leren!






